Press & Media

 

Läs färsk recension (januari 2018) av min politiska thriller här nedan, skriven av Karl Hjelm i DAST magazine, den främsta mediareferensen för litteratur om brott och med spänning. Trevligt!

”… En spännande och intrikat historia tar sin början. [Amber] skriver trovärdigt och övertygande om de högtflygande affärer som vi andra markbundna är lyckligt (åtminstone nästan) ovetande om. Dessutom skriver han väl och inte alltid på den vanliga tidningsprosan. […] Detta är (och inte så lite heller) en nyckelroman […] :

http://www.dast.nu/recension/som-skakar-sverige-i-dess-grundvalar

Mats Rosén har i BTJ-häftet n° 5, 2018 också recenserat min aktuella bok:
”… Denna fiktiva politiska thriller baseras på journalistisk research kring den kontroversiella Jas-affären med Brasilien och dess efterspel // … en spännande, dramatisk, osannolik och förfärande historia om den svenska vapenhandeln och dess förutsättningar och uppseendeväckande konsekvenser.”

Den kristna nyhetstidningen Sändaren publicerade i januari en lång debattartikel av mig om tabubelagd vapenexport (härtill vänster i pdf-format). Ett par veckor innan dess intervjuades jag också av Brasiliens stora dagstidning O Globo under den talande rubriken ”Vapenproduktion är Sveriges heliga ko” (den fyrspaltiga intervjun på portugisiska återges nedan i pdf-format). O Globo i Rio de Janeiro är Brasiliens andra största i upplaga och kanske den mest inflytelserika genom sina kolumnister och kommentatorer, som även medverkar i TV Globo, Brasiliens mest betydande mediabolag. Min nyckelromanen visar på systematisk korruption både i Sverige och Brasilien. Förutom en borgmästare utpekas brasilianska flygofficerare som delaktiga och mottagare av bestickningar. Militärens roll är ett mycket känsligt kapitel i Brasilien, där den satt vid makten fram till 1986 och aldrig har dömts för brott mot mänskliga rättigheter. De väpnade styrkornas inflytande är fortsatt starkt i kulisserna.

Pressbilder